nomination-belgique

Benoeming van een nieuwe algemeen directeur aan het hoofd van SOCOTEC BELGIUM

di, 10/10/2023 - 17:42

SOCOTEC BELGIUM is toonaangevend op het gebied van bouwrisicomanagement voor de bouw, vastgoed, infrastructuur en industrie.

  • Christopher Matthies neemt het management over van SOCOTEC BELGIUM, een dochteronderneming van de SOCOTEC Groep die al 20 jaar in België gevestigd is.
  • Met 100 medewerkers op 2 locaties is SOCOTEC BELGIUM actief in heel België met klanten in de publieke en private sector.

Met een omzet van meer dan 10M€ en meer dan 100 werknemers is SOCOTEC BELGIUM één van de toonaangevende spelers op het gebied van naleving en prestaties van gebouwen in België.

SOCOTEC Belgium BV & SOCOTEC Belgium VZW zijn actief op het gebied van compliance, kwaliteit, veiligheid en milieu gedurende de hele levenscyclus van gebouwde activa: gebouwen, installaties en apparatuur. De expertisedomeinen variëren van de inspectie van gebouwen en hun uitrusting, periodieke gas- en elektriciteitsinspecties, alsook bijstand en advies, tot opleiding en certificering.. Van constructie tot exploitatie richt SOCOTEC Belgium zich op de Bouw- en Vastgoedmarkt, Industrie en Energie, Infrastructuur, Lokale Overheden, Tertiaire Sector, Gezondheidszorg, Logistiek en Distributie.

Wij beschikken over de wettelijke accreditaties die vereist zijn voor onze technische inspectieactiviteiten, evenals over goedkeuringen van Belgische verzekeringsmaatschappijen voor een verzekeringsdekking van de tienjarige aansprakelijkheid. SOCOTEC's activiteiten in België omvatten ook Technical Due Diligence, Property Asset Management en wettelijke inspectie van apparatuur. SOCOTEC Belgium zetelt ook in de Raad van Bestuur van de Belgische Vereniging voor Industriële Controle (CIB).

Het kwaliteitssysteem van SOCOTEC Belgium BV is ISO 9001 : 2015 gecertificeerd door Lloyd's Register Quality Assurance. SOCOTEC Belgium VZW is ISO 17020 geaccrediteerd door BELAC. De algemene reikwijdte van de technische inspecties die vallen onder de BELAC-accreditatie volgens de ISO 17020-norm wordt beschreven in de technische bijlage bij accreditatiecertificaat nr. 200-INSP.

Christopher Matthies is een vastgoedprofessional die heeft gewerkt aan grote projecten in Benelux, Frankrijk en Duitsland. Na zijn studie architectuur trad hij in dienst bij de Drees & Sommer groep, waar hij een master in engineering afrondde en waar hij zijn hele carrière heeft doorgebracht: bouwmanager en gezondheids- en veiligheidscoördinator in Duitsland, projectmanager in Frankrijk, directeur infrastructuur en ontwikkeling in Luxemburg en tot slot meer dan 8 jaar Algemeen Directeur van België. Christopher legt uit: " De SOCOTEC groep staat midden in de transities die de bouw- en infrastructuursector doormaakt: energieprestaties, hernieuwbare energieën, nieuwe bouwmethoden, duurzaamheid van de gebouwde omgeving - dit zijn de missies die we uitvoeren om onze klanten te helpen met hun gebouwde activa. Ik ben verheugd om deel uit te maken van zulke competente teams en ik wil mijn voorganger John Op de Beeck, die een nieuwe functie in het Midden-Oosten gaat bekleden, bedanken voor alles wat hij heeft bijgedragen. SOCOTEC Belgium is een belangrijke speler in België "

Volgens Hervé Montjotin, CEO van de SOCOTEC Groep : « Onze rol als betrouwbare derde partij geeft ons een rol gedurende de gehele levenscyclus van gebouwde activa. SOCOTEC Belgium heeft grote ambities en is goed uitgerust om haar klanten gedurende deze cyclus te ondersteunen met de kwaliteit van dienstverlening die haar handelsmerk is. Ik wil John bedanken voor zijn niet aflatende inzet voor zijn teams en voor de Groep, en ik heet Christopher van harte welkom. »

Wil je meer weten over onze activiteiten in België? Neem contact met ons op

Contacteer ons