premier-protocole-intervention-bim

Start van het eerste BIM-interventieprotocol

di, 03/08/2022 - 14:48

Met de lancering van het eerste BIM-interventieprotocol heeft SOCOTEC het voortouw genomen en getracht zowel de ondersteuning van de beroepsgroep als de veiligheid van bouwprojecten in BIM-modus gerust te stellen.

SOCOTEC neemt het voortouw met het eerste BIM-interventieprotocol.

BIM betekent een revolutie en grote uitdagingen voor iedereen die bij de bouwsector betrokken is. Met BIM wordt de werkmethode op basis van samenwerking rond een digitaal model essentieel. Deze nieuwe werkmethode impliceert een nieuwe organisatie, nieuwe instrumenten en een evolutie van de mentaliteit.

Om bouwprojecten in BIM-modus veilig te stellen, anticipeert SOCOTEC op de behoeften van de markt en biedt het innovatieve oplossingen voor projecteigenaars, door vandaag te publiceren :

  • Het Witboek "SOCOTEC BIM Protocol", dat in het Frans kan worden gedownload, is gebaseerd op het BIM-interventieprotocol dat in samenwerking met het CSTB** is opgesteld. Dit protocol formaliseert de wijze van interventie en samenwerking van de verschillende belanghebbenden in het kader van een bouwproject dat in BIM-modus wordt uitgevoerd, door de rol van de technische controle te integreren. Het kan aan elk project worden aangepast en maakt het mogelijk de doelstellingen van de projecteigenaar veilig te stellen, het ontwerp veilig te stellen en, wat nieuw is, de exploitatie veilig te stellen.

De verschillende bouwprojecten van SOCOTEC in BIM-modus.

SOCOTEC is reeds betrokken bij verschillende bouwprojecten in BIM-modus, waaronder: het Ilot Pasteur in Monaco, de Luma Stichting in Arles, het nieuwe ziekenhuis in Ajaccio, het Ilot Bois in Straatsburg, het CHU-project op het eiland Nantes, het kantoorgebouw 192 av Charles de Gaulle in Neuilly-sur-Seine en het ziekenhuiscentrum van Maubeuge.

*CIM: Constructie Informatie Modellering (modellering van bouwgegevens).
**WCTB: Wetenschappelijk Centrum et en Technische Bouwvoorschriften.

 

Contacteer onze experts

avatar-socotec_logo6_0

SOCOTEC team

Send us an e-mail

Send us an e-mail

infobelgium@socotec.com

Wilt u gebruik maken van onze diensten? Neem contact met ons op

Neem contact met ons op!
infobelgium@socotec.com