Met een omzet van 10 miljoen euro en 120 werknemers is SOCOTEC een van de grootste spelers op het gebied van prestatieverbetering door risicobeheersing in België en Nederland. Vanuit drie ondernemingen, SOCOTEC Belgium BVBA, SOCOTEC Belgium VZW en CIB NV, en 3 vestigingen in België – Kraainem, Luik  en Bergen – kunnen we beide landen bestrijken.

SOCOTEC Belgium is dé referentie op het gebied van kwaliteit, veiligheid, gezondheid en milieu, omdat we niet alleen ervaring hebben met de lokale markten, maar ook terug kunnen vallen op de de expertise en permanente ondersteuning door technische deskundigen van de Groep.

Onze missie vertaalt zich in verschillende vormen van dienstverlening:
- inspecties en metingen
- assistentie en advies
- opleidingen
- certificering
voor kleine en grote bedrijven in alle sectoren en met name op de volgende markten:
- vastgoed en bouw
- industrie en energie
- infrastructuur
- overheden
- dienstverlening, gezondheid, distributie

Op de voornoemde gebieden en markten beschikken wij over een breed scala aan dienstverlening, waardoor we met maatwerk in kunnen spelen op de verzoeken van onze klanten. Zo kunnen we u bij uw projecten vanaf het eerste ontwerp tot de laatste steen en de exploitatie daarvan begeleiden en tegelijkertijd in elk stadium zorgen voor een optimale risicobeheersing.

Het kwaliteitssysteem van SOCOTEC Belgium heeft van Lloyd’s Register Quality Assurance het certificaat voor ISO-norm 9001: 2008 bekomen. Het bedrijf is erkend door alle verzekeringsmaatschappijen actief in België in het kader van de tienjarige verzekering en in het bezit van de TIS-certificering in Nederland, technische inspectie diensten voor bouw- en infrastructuurwerken, verleend door de IKOB-BKB stichting.

Evenzeer, beschikt SOCOTEC België over de EPB-certificeerder accreditatie voor bestaande bedrijfsgebouwen in de regio Brussel-Hoofdstad.

CIB NV, partner van SOCOTEC België, is een geaccrediteerd EPB-certificeerder voor bestaande residentiële gebouwen in het Brusselse Hoofdstedelijke en het Waalse Gewest.

SOCOTEC België vzw is  ISO 17020 geaccrediteerd door BELAC (scope van de accreditatie te vinden op de website belac.fgov.be) en is erkend door de nationale autoriteiten voor zijn wettelijke inspecties van installaties en technische uitrustingen van in werking zijnde activiteiten.